Root access voor Samsung Galaxy SII ICS zonder flashen van een nieuwe kernel:

Het mooie van deze manier van root access in tegenstelling tot het laden van een custom ROM kernel is dat je huidige gegevens niet worden gewist. Je geinstalleerde apps blijven behouden, net als je contacten, instelligen etc. Uiteraard is het toch verstandig eerst een volledige backup te maken.

Download Root access pack hier

Zorg ervoor dat de Galaxy SII is voorzien van ICS (Android 4.0) en te benaderen via USB. Installeer desnoods het bloatware programma van Samsung zelf, genaamd "KIES". Zonder dat programma is het volgens mij ook niet mogelijk om de officiele ICS op je telefoon te krijgen zonder gegevens verlies.

 1. Kopieer de inhoud van de zip file naar de root van de externe(!!!) sdcard van de telefoon
 2. Ga naar recovery mode (telefoon uitzetten en dan [Volume-UP + Home + Power] ingedrukt houden tot het groene mannetje verschijnt. Als deze begint te flippen haal je de accu los en probeer je het nogmaals)
 3. Kies apply update from external storage.
 4. Kies recovery-clockwork-5.8.1.5-galaxys2.zip en wacht tot het recovery scherm verschijnt. Dit is trouwens een "touch" interface, en geen scrollmenu (dat werkt wel, maar zeer matig).
 5. Kies install zip from sdcard.
 6. Kies en install SU-Busybox-Installer.zip
 7. Mocht stap 6 niet lukken probeer dan SU-Installer-signed.zip en installeer BusyBox later vanuit de store
 8. Reboot System.

Klaar! Root access is nu beschikbaar. Je kunt nu AdBlockers en andere root gerelateerde apps installeren. Als er root access nodig is zal er steeds gevraagd worden of dit is toegestaan. Je houd dus altijd zelf de controle.

UnRooten:

 1. Vergeet niet eerst je ge-roote opties terug te draaien zoals AdBlockers etc.
 2. Verwijder SuperUser.apk via apps. Als dit nu niet lukt probeer het dan na het UnRooten.
 3. Herhaal nu alle 8 installatie stappen maar kies nu voor "Unroot\SU-Uninstaller-signed.zip" bij stap 6.

De clockwork recovery blijft na de mod niet op je telefoon achter. Het is alleen een tijdelijk programma om andere tools te kunnen installeren.

Ik ben niet beschikbaar voor vragen of commentaar en al zeker niet aansprakelijk mocht er iets mis gaan. Als je goed de instructies leest en volgt moet het bij iedereen lukken. Mocht je toch met vragen blijven zitten of gewoon meer wilt weten, kijk dan op de website waar ik deze informatie heb gevonden:
xda-developers.com - Galaxy SII - [GUIDE] ROOT/UNROOT Stock ICS Firmware without flashing unsecure kernel

Meer recoveries:
clockworkmod.com

Let op! Dit werkt ALLEEN voor de Galaxy SII met ICS (Android 4.0.x) I9100XXLPS
Voor de versie 2.3.5 is er een soortgelijke handeling en werkt ook perfect, als je maar goed de instructies leest! Kijk eens hier:
galaxys2root.com